- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Cea de-a șasea ediție a Balkanik Festival
Cea de-a șasea ediție a Balkanik Festival – o platformă unde muzica de tradiție orală din Europa de Est se întâlnește pe aceeași scenă cu artiști din Siria, Turcia, Italia, Egipt și Rajasthan – își va deschide porțile vineri, începând cu ora 14,00, la Grădina Uranus din București.
festivalul propune, între 9 și 11 septembrie, pe lângă concertele zilnice, la Grădina Uranus, evenimente alternative, spectacole, acrobații, jam sessions cu fanfare, expoziții de fotografie, demonstrații live de meșteșuguri uitate, un târg cu 37 de artizani locali și designeri contemporani și nelipsitele food court și coffee lounge.
Joi, la Manasia Hub (str. Stelea Spătarul nr. 13), va avea loc o seară de proiecții de filme tematice și expoziția permanentă de pictură semnată de Cătălina Coșoiu, deschisă până pe 11 septembrie.
Sâmbătă, de la 16,00 la 18,00, va avea loc un jam session care va naște o colaborare inedită între Fanfara Shukar din Zece Prăjini și Fanfara Extraterestră, iar duminică, de la 17,30, Actores Alidos — Galanias (Italia) prezintă un repertoriu de cântece pentru femei, bazat pe tradiția sardiniană, refăcute într-o cheie polifonică și inovativă de către Valeria Pilia, lidera qvartetului.
În cele trei zile de festival, vor putea fi văzute două expoziții permanente de fotografie documentară și o expoziție de colaje — "Ultima Transhumanță"/ "The Last Transhumance", o selecție de fotografii din cadrul proiectului etnografic și sociologic despre dispariția unui stil de viață milenar al ciobanilor din Europa, realizat de Dragoș Lumpan, și "București Demolat" de Cristian Bonciocat. De asemenea, Creionetica aduce expoziția "B Cause", un colaj de cauze globale inspirat de concepte precum justiția socială, drepturile omului, protecția mediului, libertatea presei și egalitatea de șanse.
Tot în Grădina Uranus, în fiecare zi, începând cu ora 14,00, se deschide târgul meșteșugăresc, completat de demonstrații de meșteșuguri și meserii uitate. Nu vor lipsi produsele tradiționale de ceramică, împletituri din papură și demonstrații oferite de argintari și căldărari.
Biletele de o zi și abonamentele full pass sunt disponibile online pe eventbook.ro, în rețeaua Eventim, bilete.ro și Myticket, dar și la intrare.